Brexit voor de TV Show: “Ik hou van Kainbongelstad”.

Beste Carnavalisten, kijkers en andere belangstellenden,

Na wekenlang voorbereidingen en vele malen bijschakelen en aanpassingen en hebben wij toch moeten besluiten dat onze TV Show: “Ik hou van Kainbongelstad” geen doorgang kan vinden. De nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Corona en met name de Britse variant ervan heeft ons, in goed overleg met de gemeente, tot dit besluit doen komen. De afgelopen week is het in rap tempo gegaan en werd het steeds duidelijker dat het vergunning-technisch niet goed ging komen. Onze burgemeester heeft hierin zijn bezorgdheid uitgesproken. Omdat wij veiligheid het allerbelangrijkste vinden en geen risico willen lopen voor onze aanwezige leden en professionals konden wij helaas niet anders om de voorbereidingen te stoppen en de TV Show “Ik hou van Kainbongelstad” te laten vervallen. Het afschalen van aantal aanwezige personen maakte het helaas niet meer mogelijk de uitzending te volbrengen.

Wij hadden deze TV Show bedacht om compleet iets anders te doen en met Carnaval jullie iets aan te bieden voor een stukje vermaak en toch nog enigszins het carnaval gevoel te geven in deze tijd. Ook was het juist de bedoeling om onze Dansgarde een podium te geven om te laten zien waar zij het hele jaar zo hard voor getraind hebben, voor hen is dit besluit helemaal een teleurstelling. Daarom was het een extra moeilijk maar ons inziens wél het enige verstandige besluit.

Door de opruk van het Britse variant en de bijgestelde strengere regels werden optredens, sketchjes en panels dusdanig uitgekleed dat wij niet meer het programma konden bieden wat wij voor ogen hadden. Wat in het begin mogelijk was werd in de loop van de tijd steeds meer teruggedraaid. Ook de optredens van onze Dansgarde kon gezien de aantal personen uiteindelijk niet meer doorgaan. Wij hadden groots uit willen pakken en waren al heel ver met voorbereidingen, maar helaas. Diverse andere opties hebben wij bekeken maar daarmee voldoen wij niet aan het verwachtingspatroon die wij via onze site, social media en Kainbongelstad Courant hebben uitgebracht.

Ook voor onze samenwerkende partners in deze, is dit besluit een domper maar hebben alle begrip voor de situatie. Ook zij stonden te popelen om dit avontuur aan te gaan. Graag willen wij in het bijzonder ZO!34, MGA, Foxeye Media, Theater “de Noorderbak”, Dj Roy, Dj Joep en Slingerwinkel.nl bedanken voor hun meedenken, schakelen, ideeën en organiseren. Uiteraard ook onze verkooppunten: Bakker Wilco, Slagerij Veenhoven, Kwalitaria ’t Middelpunt en Snackbar Emmer-Erf.

Compensatie online aangekochte Kainbongelborrel Boxen en QR- tickets:

Voor iedereen die een Kainbongelborrelbox of QR ticket online heeft gekocht zal het bedrag terug gestort krijgen op hun rekening. Gezien dat handmatig moet gebeuren kan daar enige tijd overheen gaan maar doen ons best dat zo snel mogelijk te regelen.

Compensatie aangekochte QR-tickets in de winkels:

U kunt uw aangekochte QR-ticket inleveren bij de winkel waar u deze heeft gekocht. U krijgt het aankoopbedrag terug.

Wij hopen dat we dit jaar weer terug kunnen gaan naar het ”oude” normaal en dat we in november onze plannen wél tot uitvoer mogen brengen. Dat belooft dan, op z’n Kainbongels, een prachtig feest te worden. Wij hopen jullie allemaal daar dan te zien!

 

Cv. de Kainbongels